VRHUNSKA BEZBEDNOST

Potpuno novi Jeep® Compass ima najnovije sisteme za pomoć vozačima kako bi se osigurala bezbednost vas, vaših putnika i svih drugih učesnika u saobraćaju.

Cruise Control Adattivo

Adaptivni tempomat

Adaptivni tempomat (ACC) je elektronski kontrolni sistem koji podešava brzinu vozila i automatski održava bezbedno rastojanje između vas i vozila ispred vas.

 

Lane Keep Assist

Sistem prepoznavanja kolovozne trake

Sistem za prepoznavanje kolovozne trake je sigurnosna karakteristika koja pomaže da vaše vozilo ostane u svojoj traci. Upozorava vozača i ispravlja položaj vozila zahvaljujući kočnoj sili koja deluje na svaki točak. 

HIGHWAY ASSIST SYSTEM

Sistem pomoći na autoputu 

Novi sistem za pomoć na autoputu (IMA) pruža pomoć tokom vožnje na autoputu ili na magistralnim putevima sa ograničenim pristupom i u odvojenim trakama. Ovaj sistem kombinuje Adaptivni tempomat sa tehnologijom nadgledanja kolovozne trake za kontrolu brzine i održavanje odgovarajućeg rastojanja u odnosu na vozilo ispred vas, uz istovremeno održavanje pozicije vozila po sredini trake, čak i u širokoj krivini. Ovaj sistem (HAS) nije zamena za vozača, koji uvek mora da drži ruke na volanu i ostane usredsređen na put pred sobom, ali nudi naprednu podršku koja je deo autonomnog sistema vožnje nivoa 2.

BEZBEDNOST NA PUTU

Novi Jeep® Compass opremljen je sistemima podrške vozaču koji su projektovani da poštuju pravila na putu i osiguraju bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

DRIVER DROWSINESS DETECTION

Sistem za detekciju umora vozača

Ova tehnologija sprečava potencijalne sudare tako što prati koncentraciju vozača. Senzor detektuje zamor vozača poređenjem sadašnjeg stanja vozača sa njegovim stanjem u prethodnih 7 minuta. Ako pažnja vozača padne ispod minimalnog nivoa, instrument panel će upaliti lampu upozorenja, zajedno sa zvučnim upozorenjem, uz savet vozaču da napravi pauzu.

AUTONOMOUS BRAKING WITH PEDESTRIAN RECOGNITION

Sistem za autonomno kočenje i prepoznavanje pešaka

Novi Jeep® Compass može da predupredi mogućnost sudara sa vozilima, preprekama i pešacima zahvaljujući nizu sistema za pomoć vozaču, kao što je autonomno kočenje u slučaju opasnosti. 

Ova tehnologija detektuje i signalizira prisustvo automobila ili ljudi ispred vozila, zahvaljujući korišćenju prednje kamere i prednjeg radara, tako što automatski koči i smanjuje mogućnost nastanka saobraćajnih nezgoda.

KAMERA 360°

Novi sistem za pomoć pri parkiranju sa kamerom od 360° koja omogućava bezbedno manevrisanje pri parkiranju ili isparkiravanju zahvaljujući virtuelnom pogledu iz vazduha.

CAMERA 360°
/* Naš GTAG */