Jeep® predstavlja novi e-Hybrid

Novi Jeep® Renegade sa e-Hybrid pogonskim sistemom otvara vrata budućoj mobilnosti. Efikasnost novog 1,5 turbo benzinskog motora od 130 KS i 240 Nm potpomognuta je P2 elektromotorom, koji optimizuje ukupne performanse uz povećanje snage do 15 kW (20 KS) i 55 Nm*, čime se garantuje veliko poboljšanje efikasnosti i udobnosti vožnje.

* Mogućnosti ove funkcije zavise od napunjenosti baterije i uslova vožnje

Novi 1,5 Turbo e-Hybrid DCT7

Sa 6,1 – 5,7 l/100 i 139 - 130 g/km emisije CO2, e-Hybrid ima do 13% manje potrošnje goriva i emisije CO2 u odnosu na prethodni turbo benzinac od 1,3 150 KS (kombinovani WLTP ciklus), a pri tom zadržava isti nivo performansi)

Maksimalna snaga:
130 CV
Maksimalni obrtni momenat:
240 Nm
0-100 km/h:
9.7 s
Maksimalna brzina:
191 km/h

Najsavremenija hibridna mobilnost

Jeep®-ov e-Hybrid pogonski sklop pruža sledeći korak u hibridnoj mobilnosti. Za razliku od tradicionalnih blago hibridnih automobila, Jeep® e-Hybrid sistem garantuje potpuno hibridni doživljaj vožnje zahvaljujući elektromotoru* koji se aktivira tokom manevrisanja i parkiranja, faza usporavanja i krstarenja pri malim brzinama, uz osiguravanje nekoliko kilometara autonomije u potpuno električnom režimu i sa potpuno ugašenim benzinskim motorom.

* Mogućnosti ove funkcije zavise od napunjenosti baterije i uslova vožnje

Za jednu brzinu ispred

Potpuno novi automatski menjač sa dvostrukim kvačilom i 7 brzina debitovao je na novom Jeep® Renegade e-Hybridu. Sa kraćim odnosima brzina - u poređenju sa tradicionalnim 6-stepenim menjačem - automobil je brži kod ubrzavanja, dok je sedma brzina posebno konstruisana da dodatno ograniči emisije i nivo potrošnje tokom krstarenja autoputem, uz benzinski motor koji radi sa malim brojem obrtaja.