JEEP® BEZBEDNOSNI STANDARDI

Jeep® Compass e-Hybrid se oslanja na širok asortiman aktivnih i pasivnih bezbednosnih sistema, kao i na najsavremeniju tehnologiju koja podržava svaki aspekt vožnje.

Jeep® Wave

ADAPTIVNI TEMPOMAT

Novi Jeep® Compass e-Hybrid prikazuje adaptivni tempomat kao standardnu funkciju. Reč je o elektronskom sistemu zaduženom za održavanje brzine krstarenja vozila i bezbednog odstojanja od automobila ispred vas. U slučaju kočenja ili usporavanja, ovaj sistem automatski prilagođava brzinu kako bi držao odstojanje

Jeep® Wave

SISTEM ZA ODRŽAVANJE VOZILA U TRACI

Sistem za održavanje vozila u traci radi na tome da automobil uvek bude u sredini trake. Ako se automobil približi ivici trake, ovaj sistem može direktno da utiče na volan kako bi popravio položaj vozila.

Jeep® Wave

AUTOMATIZOVANA VOŽNJA 2. NIVOA

Jeep®-ov pristup budućoj mobilnosti naziva se Sistem za asistenciju na autoputu (Highway Assist System - HAS) - novi sistem za automatizovanu vožnju drugog nivoa koji je prvi put predstavljen na nekom Jeep® modelu. Ovaj sistem kombinuje Adaptivni tempomat i Sistem za održavanje vozila u traci kako bi automobil bio na bezbednom odstojanju od vozila ispred, uz održavanje stalne brzine i vozila unutar vozne trake na autoputu. Jeep® Compass je prvo vozilo iz asortimana koje omogućava autonomnu vožnju 2. nivoa

KONCENTRACIJA NA PUT ISPRED

U novom Jeep® Compass e-Hybridu, paket bezbednosnih sistema i najsavremenijih tehnologija je standardan kao pomoć u vašoj vožnji uz osiguranje bezbednosti i dobrobiti svih u vozilu.

Jeep® Wave

DETEKCIJA POSPANOSTI VOZAČA

Ovaj sistem je projektovan da detektuje nivo zamora vozača i pri tom predloži idealan trenutak za pauzu u vožnji. Kontrolna tabla ima senzor koji na svakih sedam minuta skenira mrežnjaču vozača kako bi se procenio stepen budnosti i, u slučaju da otkrije potrebu za pauzom, upozorava vozača zvučnim signalom pri čemu se na komandnoj tabli pali lampica u vidu šoljice za kafu.

Jeep® Wave

SISTEM ZA AUTONOMNO KOČENJE I DETEKCIJU PEŠAKA

Novi Jeep® Compass e-Hybrid je u mogućnosti da spreči ili ublaži posledice direktnog sudara sa vozilima, preprekama ili pešacima. Ako vozač ne reaguje dovoljno, prednji radar detektuje prisustvo prepreka na putanji automobila i aktivira autonomni kočioni sistem kako bi se izbegao udarac ili ublažile njegove moguće posledice.

KAMERA OD 360°

Nova tehnologija asistencije u vožnji koja pritiče u pomoć tokom uparkiravanja. Kamera od 360° projektuje obodnu sliku automobila odozgo na displej infotainment sistema i time vam daje veću kontrolu nad manevrisanjem prilikom ulaska ili izlaska.

/* Naš GTAG */